Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Травень » 04

«Шекспірівські дні в гімназії»

  Світова традиція відзначення дня народження геніального англійського драматурга В. Шекспіра з кожним роком набуває все більшого розмаху. Український міжуніверситетський науково-дослідницький центр розпочав масштабний загальноукраїнський проект «Шекспірівські дні в Україні».
  Вчителі та учні нашої гімназії організували та взяли активну участь у заходах, присвячених дню народження В. Шекспіра. Протягом 23 та 24 квітня гімназисти 7-х класів, а саме: Галчанська А., Бодюл О., Плєшков А., Агаркова Ю., Лісаченко Д., Мелешко Є. провели інформаційні хвилинки для учнів 5, 6 класів, де ознайомили гімназистів з творчістю, біографічними відомостями та творчою спадщиною В.Шекспіра. 27 квітня в гімназії відбувся конкурс декламування сонет Шекспіра англійською та українською мовами. 22 гімназисти розкрили свій акторський талант та показали високий рівень володіння англійською мовою славнозвісними рядками Шекспіра. Журі відзначило підготовку учнів, акторські здібності, емоційне виконання сонет. Перші місця розділили дві пари : учні 8-Б класу Кіріченко Анастасія та Клименко Ксенія, учні 11-а кл. Маланіна Ксенія та Горбачова Оксана, другі місця посіли – Малінка Інна та Кульбак Анжеліка, Глущенко Єлизавета та Стариченко Анжеліка, Грицаєнко Марія та Шкрьоба Анастасія,  а Носенко Анна та Кортков Михайло довели, що Сонети Шекспіра можна не тільки читати, а навіть і співати. Саєнко Софія, Попадинець Анна, Скрипаль Марія та Тімоніна Єлизавета, Чайка Єгор та Кузнєцова Євгенія, Цюрупович Катерина та Глущенко Аріанна, Ситник Марина та Вінниченко Антон посіли третє місце. Усі учасники свята отримали сертифікати.
  З метою популяризації творчої спадщини Вільяма Шекспіра серед школярів  Запорізької області був проведений обласний фестиваль презентацій «Мультимедійний Шекспір - 2018», де гімназисти 11-А класу взяли участь: Піхуля О. посіла І місце, Мамушкіна А. стала лауреатом конкурсу. Призери обласного етапу МАН Маланіна К. та Піхуля О. разом із керівником Сєлівановою О.В. відвідають лекцію професора М. Добсона у Класичному приватному університеті на тему: “Spaces for Shakespeare”. Отже, Творчість Шекспіра є не лише надбанням минулого, вона не вкривається пилом сторіч, не втрачає своєї живої краси та сили впливу й донині. Сьогодні ми з впевненістю можемо зазначити: «Шекспірівські дні в гімназії будуть традиційними!», адже наші гімназисти впевнені, що англійську мову цікавіше вчити мовою оригіналу.

Фоторепортажі: презентація 1, презентація 2, презентація 3, презентація 4,

відео 1, відео 2, відео 3

|: | © suzirya | Дата: 04.05.2018