Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Січень » 23

Відзначення Дня Соборності України у нашій гімназії

    22 січня – це День Соборності, свято, яке значить багато не лише для нашої держави, а й для кожного свідомого українця.
    У цей день в гімназії традиційно відбувалися урочисті заходи: щопонеділкове підняття Державного Прапора, п’ятихвилинки пам’яті «Згадаймо сучасних героїв» та Збір гімназії «Ми – українці».
   «Запалімо свічку пам’яті і згадаймо наших земляків, що полягли за Україну» - ці слова виражають зміст п’ятихвилинки пам’яті біля стенда «Герої поруч» у Залі бойової слави, що проведено з нагоди  Дня Соборності. Гімназисти 8-Б класу Пакета Лілія, Клименко Ксенія, Петрова Кристина, Чиж Артем, Корчак Артемій, Ємець Єлизавета, Кульбак Анжеліка розповіли про загиблих в зоні АТО наших земляків Сухового С.І., Сущевського А.В., Мельника В.С., Мар’єнка С.В., Маркозова С.М., Габреліяна Т.І., Тинянова О.С.. Адже ми знаємо, що герої не вмирають, поки про них пам’ятають. На знак пам’яті про усіх захисників, що віддали своє життя за Україну, була оголошена хвилина мовчання.
    На урочистому Зборі всі присутні прослухали  виступи в.о.директора Кудіної Н.С. та міського голови Герасименка С.М. про державне свято.

 
 

  Звучали і тематичні вірші та пісня у виконанні гімназисток Громей Олесі  та Козир Юлії. Цікавим був  флешмоб «Україна єдина» 10-х класів. Ми усі змогли стати учасниками флешмобу 9-х класів. До речі, традиційним на День Соборності є живий ланцюг: цю традицію вперше запровадили 21.01.1990 р. Саме тоді між Києвом та Львовом було більше 2 мільйонів людей, об’єднаних не лише ланцюгом, а й любов’ю до України. На святковому заході «Ми-українці» гімназисти утворили власний міні-ланцюг.
    Цього ж дня гімназисти 9-х та 11-х класів відвідали урочистий концерт у районному будинку культури. Ми мали нагоду почути пісні у виконанні Народного оркестру народних інструментів, Народного хору «Таврія», Народного ансамблю «Вечірня зіронька» та Вокального ансамблю «Лілея». Більше того, про День Соборності написано багато поетичних творів: їх створенням митці показали прагнення до здобуття Україною незалежності. Такі вірші мали нагоду прочитати гімназистки 11-А класу – Манелюк Марічка  та Горбачова Оксана на сцені будинку культури. Варто додати, що на цьому заході всі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто загинув за незалежність нашої держави.
Отже,  День Соборності – це не просто історична подія, а доказ того, що українці – нація нескорених: ми завжди боролись за наше право на свободу, змушені і сьогодні відстоювати самостійність держави та прагнемо зміцнення національної єдності.
  З державним святом!

Маланіна Ксенія, 11-А клас,
представник прес-центру гімназійного парламенту;
Верещага Н.І.,
заступник директора з виховної роботи

Фоторепортаж

Відеорепортаж

|: | © suzirya | Дата: 23.01.2018

Оголошення

Щорічна святкова зустріч випускників гімназії «Знову разом»

відбудеться у суботу, 3 лютого 2018 року о 13 год 00 хв.

Радісно зустрінемо кожного колишнього учня чи ученицю.

Особливе запрошення для випускників-ювілярів:

|: | © suzirya | Дата: 23.01.2018