Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2018 » Січень » 15

Екскурсія  6-В класу

  На зимових канікулах гімназійна родина 6 – В класу мала нагоду побувати у столиці України – Києві. Походили, подивилися і набралися думок, з якими хотілося б поділитись. Наша столиця того вартує і на нашу думку – поїздка до Києва, то обов’язкова річ для кожного українця!
  А ще доволі дивне відчуття, коли йдеш біля стін і в місцях, які мають, як мінімум тисячолітню історію. Радимо усім відвідати Київ, як буде можливість.
  Це місто вразило нас своєю красою і величчю іще на під’їзді до нього. Подорожували ми потягом. Ще на залізничному мосту перед нами відкрився чудовий пейзаж лівого берега Дніпра.
  Золоті куполи Києво-Печерської Лаври, вражаючих розмірів пам’ятник Перемоги, у вранішньому мареві над річкою ледь виднілось ще кілька грандіозних споруд – це були мости. По них рухались машини, схожі на різнобарвні крапки, і вагони метро, подібні до зелених змій.
  З самого ранку ми вирушили пішки у 3 – х годинну подорож по місту оглядаючи та захоплюючись від величі цього міста, де екскурсовод показала цікаві та багатовічні культурні пам’ятки столиці.  Багато білокаменних церков з золотими куполами розташувалося серед купи дерев на лівому березі Дніпра. Справжні ченці в чорному одязі, багато прихожан, дзвони і служба у храмі причарували наші душі. Це місце пронизане давниною. На мить здалося, що ми у 16 столітті.
  Наступною зупинкою була кіностудія групи компаній FILM.UA. Ми занурилися у світ кіно і телебачення. Глибоко в душі кожен мріє стати героєм кінороману, потрапити по той бік екрану і відчути, як це - бути зіркою! На екскурсії ми побачили як знімають справжнє українське кіно. Побували в «Кіноселищі» з автентичними будиночками 19 століття.
   Далі нас повезли до Києво-Печерської Лаври – це найпрекрасніше місце, яке ми будь-коли бачили. Києво-Печерська Лавра - одна з найбільших та найвеличніших православних святинь в Україні. Заснований в 1051 році, за князя Ярослава Мудрого монахом Антонієм як печерний монастир, він є  унікальним і одним із найбільш чарівних місць столиці України,  це видатна пам'ятка не тільки слов'янської, але й загальносвітової культури,  адже Києво-Печерська лавра входить до "Списку Всесвітньої Культурної Спадщини ЮНЕСКО".
  Змістовна розповідь екскурсовода допомогла нам дізнатися цікаву інформацію про релігію, живопис, архітектуру, інтер'єри церков на території  Лаври та багато іншого. Ми з захопленням слухали пізнавальні історії про те, як у  Лаврі жили та працювали видатні літописці, вчені, медики, зодчі, художники - Іаків, Нікон, Іоанн, Агапіт, Доміан, Арменін, Аліпій, Григорій. Саме тут близько 1113 року літописець Нестор створив видатну пам'ятку давньоруської літератури – „Повість минулих літ” – основне джерело наших знань про історію Київської Русі.
    Архітектурний ансамбль Києво-Печерської Лаври має унікальну художню цінність. Усі будівлі розташовані у місцевості надзвичайної краси, за принципом контрасту високих та низьких об'ємів. Стрункі дзвіниці чудово поєднуються з характерними силуетами храмів та невисокими, сяючими білизною стін келіями та іншими спорудами.
    Особливий інтерес для паломників і туристів являють печери Києво - Печерської Лаври, які називають Ближніми і Дальніми. У печерах спочивають нетлінні мощі 200 святих угодників, які, за віруванням багатьох, наділені силою зцілення. Печери вириті на глибині від 5 до 15 метрів, в них є підземні храми, поховальні ніші, келії ченців-затворників. Ми на власні очі могли побачити святині, про які читали в підручниках та бачили по телебаченню.
      Наша подорож пройшла у дуже дружній та веселій атмосфері.  Багато нового для себе відкрили.
   Дякуємо нашому класному керівнику І.А.Синчило, яка змогла організувати для нас таку чудову подорож.

Від імені гімназистів класу  Піхуля Валерія

ФОТОРЕПОРТАЖ

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2018

Побували у  Львові

  Шкільні екскурсії — чудова можливість дізнатися багато нового і цікавого про міста країни, в якій ми живемо. Це — спілкування ,це ті події, які пізніше згадуються все життя.
   На початку року нам видалась можливість відвідати Львів. Цікавою  і  змістовною  була поїздка до різдвяного українського міста Львів.
До групи входили як учні гімназії, так і їх батьки.
    По прибуттю ми опинилися в величній будівлі львівського залізничного вокзалу, яка є пам'яткою архітектури початку ХХ століття. Нас зустріла менеджер і відвела до хостелу, де ми залишили свої речі. По плану у нас була пішохідна екскурсія по Львову.
    Львів — унікальне місто. Під час екскурсії нас вразила краса та неповторність архітектури, європейська культура, доброзичливість людей. Ми із захопленням проходили  вулицями старого міста, відвідали історичні місця Львова. Спершу ми прийшли на площу Ринок, центральну площу міста, де перед Ратушою ми побачили різдвяну шопку. Потім піднялися на Ратушу, де милувалися краєвидами Львову.Побували у вірменському кварталі, бачили місця зйомок фільму « Д ‘Артаньян і три мушкетери», пам’ятник Гасовій Лампі, будинок пір року. А найбільше вражали своєю красою собори та церкви, які були прикрашені до Різдвяних свят. Дуже цікавою була автобусна екскурсія до музею Тустані, там підіймалися на фортецю, яка знаходиться в скелі, а звідти гарний вид на Карпати. Побували на водоспаді Кам’янка, підіймалися до озера Журавлине, всього 350 метрів, але таких важких. По дорозі до Львову, в автобусі ми співали щедрівки , різні пісні.  Неповторними були прогулянки нічним містом,  які зачаровували своєю красою. Яким казковим виглядає Оперний театр. А яка незвичайно  красива різдвяна ярмарка ! Кожного ранку і щовечора , по дорозі до хостелу, вражав своєю величністю, красою собор Ольги та Єлизавети. Собор святого Юра – справжня візитна картка міста, його гордість.  Біля собору Петра та Павла стояв Різдвяний Дідух.Це справжній витвір мистецтва.
   Відвідали найкращий будинок Львова , в якому знаходилось шляхетське казино. Запам’яталося те, як ми відвідали Криївку. Це стилізоване кафе, у стилі військово-оборонної бази. Вражень залишилося море.  Вражають дрібні крамниці, майстерні, кав’ярні, кафе та ресторани, що розкидані тут в неймовірній кількості. Все має свій неповторний настрій – від загадкових кавових «копалень» до таємничої «Криївки». Всі вони так і манять зайти та насолодитися їхньою атмосферою.
  Чудове місто. Місто мощених вузеньких вуличок, храмів і церков. Місто шоколаду і кави, статуй, що спостерігають за тобою з дахів і стінбудинків, що визирають з провулків і виявляються іноді живими людьми. Місто, де різні релігії, місця і часи сходяться разом. Місто відкритих людей і закритих двориків.
   Це одне з найкрасивіших міст України. Тут існує щось магічне. Хто побував тут один раз, обов'язково ще раз сюди повернеться.
   Навіть похмура погода і дощик не змогли зіпсувати настрій. Екскурсія була просто вражаючою, феєричною, дуже пізнавальною, цікавою і фантастичною!
   Такий відпочинок - це море позитивних вражень від побаченого та почутого. Поїздка була  дуже цікавою та  незабутньою.

За інформацією керівника поїздки Наріжної В.В.

ФОТОРЕПОРТАЖ
 

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2018

Новорічний КВК з батьками  у 6-В      

     Новий рік – одне з найочікуваніших свят для кожної людини. Варто тільки згадати приємні клопоти перед цим дійством і приготування до Різдва, коли голова йде обертом, душа бажає радості і  змушуєш себе збагнути, що неодмінно станеться маленьке диво. Самі ж святкування – це веселощі і цілковитий позитив! Цікавою формою роботи з  гімназистами та батьками є проведення новорічного КВК. Участь у Новорічному КВК взяли учні 6 -в класу та їх батьки, які сформували  команди з 7 чоловік, і протягом кількох годин вели між собою дружню боротьбу та дарували присутнім веселі усмішки. У  святково оформленій  залі зібралося чимало  гостей – усі ті, кому до снаги отримувати позитив і вболівати за улюблену команду. Почалося свято із новорічних привітань класного керівника І.А.Синчило, ведучих КВК (Черниш Є., Хелемендик А., Сніжка Є., Дименка Т.) та Діда Мороза і Снігуроньки ( Рогова О.І. та Козирь Є.), які побажали учасникам відмінної гри. Після цього на сцену по черзі вийшли  винуватці події – команди та урочисто відкрили КВК-2018.


  Змагання складалися із шести конкурсів, які  вимагали від учасників феєричного представлення команд, дотепності та креативності. Протягом усієї  гри глядачі мали змогу пограти в веселі новорічні ігри, вікторини, відгадати загадки, дізнатися про традиції святкування Нового року в інших країнах та послухати сольний номер у виконанні учениці класу Авраменко Аліни.
  Оцінювали конкурси судді: заступник директора з виховної роботи Н.І.Верещага, учениця класу  Герасименко Ксенія та 11-тикласниця Піхуля Ольга.
Усі команди гідно змагалися. Вони продемонстрували не лише свій гумор та артистизм, а й  зібраність, кмітливість та імпровізацію. Боротьба була справді запеклою, адже усі команди мали оригінальні виступи.
  Та нарешті настав момент істини – оголошення результатів. Цю відповідальну місію виконала голова журі Н.І.Верещага, яка оголосила, що переможцем Новорічного КВК стала Дружба. Команди отримали нагороди –  новорічні призи від Діда Мороза і Снігуроньки. Учасники КВК та вболівальники були дуже задоволені феєричним дійством. Що ж, до нових зустрічей на наступному КВК у новому році!

Базарова М., учениця 6 – В класу

Фоторепортаж
 

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2018

ТОВАРИСЬКА ЗУСТРІЧ

  На зимових канікулах відбулася товариська зустріч з баскетболу  між збірною командою Малотокмачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів та збірною командою КЗ «Оріхівська гімназія № 1 «Сузір’я» Склад команди гімназистів: Габіддулін Владислав, Павленко Владислав (11б), Дондик Максим (10б), Гой Дмитро, Юричко Олександр, Козир Микола, Ромакін Богдан (9б), Козир Микита (10а).  Гра була видовищною та  емоційною, виявила здібних юних спортсменів.
  А також відбувся міні-турнір,  в якому взяли участь вище згадані команди та збірні вчителів гімназії.

Каширін С.О., учитель фізичної культури

Фоторепортаж

|: | © suzirya | Дата: 15.01.2018