Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Грудень » 28

День самоврядування


У гімназії вдруге  проведено день учнівського самоврядування.


Гімназистів навчали старшокласники: найрозумніші, найкмітливіші учні 10-11 класів.

Фотомиті заходу    

Список гімназистів, що були вчителями протягом Дня учнівського самоврядування

27 грудня 2017 року (7:45-11:55)

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2017

ВІДГУКИ ГІМНАЗИСТІВ про день самоврядування

  27 грудня 2017 року в КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» відбувся день самоврядування - подія, яка докорінно змінила, хоч і тимчасово, шкільну ієрархію – учні зайняли місце вчителів та адміністрації школи.
  Я особисто  був задіяний у цьому заході. Так, у ролі вчителя російської мови та зарубіжної літератури, я провів два уроки в 6-А класі, а також взяв на себе роль класного керівника вищезгаданого класу. У цілому, я вважаю, що зміг впоратися з поставленим завданням, хоча в цьому були певні складнощі.
  Звісно, проблеми у проведенні даного заходу були просто  неминучими, адже діти, до яких проводити урок прийшли такі ж самі гімназисти, просто не здатні на всі сто відсотків сприйняти їх як вчителів. Проте, я впевнений, що дані обставини пішли здебільшого на користь новосформованому педагогічному колективу, адже ми змогли набратися досвіду в спілкуванні з публікою і відчути на собі весь тягар праці вчителя.
  Оскільки участь у самоврядуванні я беру вже вдруге, а,  отже,  маю деякий досвід у педагогічній праці, мені все одно довелось плідно попрацювати і «спітніти », щоб максимально якісно провести свої уроки. На мою думку, цей день самоврядування не пройшов даремно і кожен з моїх колег, і я особисто, отримали безцінний досвід не лише у праці вчителя, а і в такому, здавалося б, банальному, але життєво необхідному вмінні спілкуватися з іншими людьми.
  Мені було приємно брати участь у дні самоврядування, до того ж , я вважаю, що саме такі заходи є одними з тих містків взаєморозуміння і взаємоповаги між учнем і вчителем.

 

 Лашко Антон

*************************************************

  Я провів 2-й і 3-й уроки в 7-В класі (зарубіжну літературу та російську мову ). Так як я брав участь у даному заході й минулого року, то можу порівняти їх. На мою думку, в цьому році я зміг скористатися тим досвідом, який я встиг здобути в лавах гімназії. Сподобалося все, окрім деякий нюансів своєї роботи (та й у класі хотілося б побільше активності!). З нетерпінням чекатиму наступної нагоди переодягнутися у вчителя. Завжди поважав цю, на перший погляд, нудну й легку роботу, за те, що вона приносить користь і вселяє в нас частинку освіти, проводить дотичну до науки й майбутнього. Справді, важко переоцінити ті емоції, які я сьогодні отримав.

Захарчук  Даніїл

*************************************************

  Ранок 27 грудня 2017 р. розпочався по-особливому:  перекличка юних вчителів, потім Надія Іванівна Верещага  нас  люб’язно запросила  до учительської,  де кожен зайняв місце за столом.    Коли емоції стихли, я звернулася до своїх тимчасових колег з промовою. Я сказала , що сьогодні на нас покладена велика відповідальність  і ми повинні гідно виконати поставлені перед нами завдання. Порадила усім  не хвилюватися  і побажала  продуктивного та цікавого дня….
Нарешті настав  довгоочікуваний  для мене день учнівського самоврядування.  Минулого року я вже  брала участь у цьому заході  і була вчителем української літератури в 7 та 9 класі . Оскільки мені дуже сподобалось , я ні хвилину не вагаючись  вирішила знову випробувати свої можливості . Але цього разу вже  в ролі вчителя математики.
  Разом з Гаращенко Альоною Петрівною  ми швидко підготували конспекти, і тому, у мене був час для досконалого  вивчення матеріалів. А Верещага Надія Іванівна вміло керувала всім процесом, тож  всі новоспечені  вчителі були вчасно проінформовані та підготовлені до дня самоврядування.
  Окрім  обов’язків вчителя – предметника,  я виконувала роль директора.
Я була присутня на уроці німецької мови в 6-В класі,  який проводила Малофій Марія. Спочатку дітям було важко сприйняти одинадцятикласницю як вчителя. Але коли вони почали повторювати матеріал, розповідати  домашнє завдання,учні адаптувалися і активно відповідали  на всі запитання.
  Я проводила урок у 8-А класі на тему « Чотирикутники». Спочатку  перевірила домашнє завдання.  Мені вдалось зацікавити дітей,  підготувавши малюнки,  на яких зо ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2017

Участь у форумі  шкільних медіа

     22 грудня 2017 року на факультеті журналістики Запорізького національного університету (м. Запоріжжя) відбувся фестиваль шкільних медіа «Шкільні медіа – розвиток громади», у якому взяли участь учні більше,  ніж 40 шкіл Запоріжжя та області, серед них були і гімназисти - учні 11-А класу  КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я».
Фестиваль пройшов при підтримці Британської Ради за програмою "Активні громадяни".
Мета проекту – стимулювання творчої ініціативи учнів Запоріжжя та області у створенні шкільних медіа з метою їх залучення до життя місцевої громади, розвитку критичного мислення школярів та виховання нового, свідомого медіаграмотного покоління, що володіє конкретними професійними компетентностями.
  Номінації Конкурсу: «Друковані ЗМІ», «Радіо», «Телебачення», «Сайт школи», «Рекламна продукція», «Моя єдина Україна» (для матеріалів про внутрішньо переміщених осіб).
  Учні гімназії: Манелюк Марічка, Маланіна Ксенія та Піхуля Ольга, брали участь у номінації «Друковані ЗМІ». У газеті «Success» («Успіх» )  юні журналісти розповіли про класне життя, про досягнення однокласників у творчих, музичних та наукових конкурсах.Зупинилися на проблемі  організованого дозвілля молоді, також висвітлили тему сучасних  молодіжних субкультур.

Читати повністю >>

Фотомиті

Манелюк Ірина Миколаївна, голова  комісії з педагогічної пропаганди
 батьківського комітету гімназії,
Манелюк Марічка, учениця 11-А класу

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2017

Фест юних журналістів

  Креативність та інформативність - два слова, якими можна охарактеризувати медіафестиваль 22.12.2017 року. Наша команда у складі Манелюк Марії, Піхулі Ольги та Маланіної Ксенії брала участь у медіафестивалі з газетою "Success". Даний фестиваль, до речі, проводився у стінах 2-го корпусу ЗНУ.  Офіційна частина (концерт) та тренінг з медіаграмотності були,  дійсно,  цікавими. На концерт були запрошені відомі журналісти і  телеведучі Запорізької області. Промови гостей, нагородження переможців різних номінацій, учасників фестивалю, а також чудові пісні у виконанні студентки 2-го курсу та "родзинка" концерту - динамічна барабанна партія від студента 1-го курсу ЗНУ. Варто відмітити, що і на тренінгу ми провели час із користю: не було там нудних лекторів чи неактуального матеріалу, а навіть навпаки. Ба більше: медіаграмотності ми вчились, переглядаючи сюжети новин від різних телевізійних компаній з приводу однієї події. Тепер ми точно знаємо, як відрізнити справжні новини від фейкових!
  Участь у подібних фестивалях - безцінний досвід не тільки для майбутніх журналістів, але й для всіх людей, у тому числі й для нашої команди, адже у сучасному світі кожен з нас так чи інакше “співпрацює” зі світом медіа.

Маланіна Ксенія, 11-А клас.

 

|: | © suzirya | Дата: 28.12.2017