Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Вересень » 22

   19 вересня 2017 року відбувся щорічний Великий збір гімназії на меморіалі «Пам’ятаємо. Шануємо. Гордимося».
   Уже традиційним стало розпочинати захід з внесення прапорів України, Оріхова, гімназії, штандарту 95-ої  гвардійської стрілецької дивізії та прапорів-подарунків від воїнів АТО гімназистами 10-х та 11-х класів.
   Особливої урочистості події надав Гімн України, звучання якого є особливим у дні вшанування пам’яті воїнів Другої Світової війни та визволення міста від фашистських загарбників, виступ ветерана, свідка тих подій, Кулініча Антона Івановича. Слова такої поважної людини спонукають до роздумів, викликають незрівнянні хвилювання.
   Особливий тон заходу задали і його ведучі – гімназисти 11-Б класу Лашко Антон та Шкрьоба Анастасія. Було помітно, що для ведучих ці слова – не просто набір звуків.  Кожен рядок, промовлений ними, торкався найглибших струн душ присутніх на меморіалі.
   Хочеться відзначити й читання поезій Горбачової Оксани та Манелюк Марічки (11-а клас), які додали ліризму та ще більшого героїзму вчинкам, які лишаються безсмертними протягом уже семи десятиліть. Дзвінкі дівочі голоси розносились парком. Здавалось, ніби їх чутно до самого неба, до тих, хто боронив наш край.
   Гучні оплески лунали й на адресу дуету - Козир Юлії (10-А клас) та Громей Олесі (9-Б клас), бо, як відомо, Україна – співоча країна. Пісня з нами скрізь: у радості й горі, під час війни та миру.
   Заключною композицією став спільний виступ зразкового хореографічного колективу «Веселкові барви» та гімназійного хору, котрі, поєднавши між собою таланти, викликали сльози на очах у присутніх.
   Символічним було покладання квітів, голуби, котрі здійнялись високо над присутніми, та хвилина мовчання, коли лише серце відбиває, мов метроном та акорди пісні «Свічка пам’яті».
   Після завершення Великого збору гімназисти 11-А та 11-Б класів рушили до міського цвинтаря. Там ми поклали квіти на братську могилу та вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.
   На нашу думку, такі заходи є важливими та обов’язковими для нас, підростаючого покоління. Тому що пам’ятаючи помилки минулого, можна будувати щасливе майбутнє!  

Огієнко Марія, гімназистка 11-Б класу

|: | © suzirya | Дата: 22.09.2017

Нас – 37. Наші класні керівники Оксана Василівна і Світлана Анатоліївна!
Ми разом – велика дружня родина!
Свято Першого дзвоника цього року для нас - особливе. Адже – це відлік останньої дистанції гімназійного життя.


    І перший урок був незабутній, він пройшов у особливо теплій родинній атмосфері.
   Тема уроку «Моя країна у співдружності Європейських народів» для всіх є близькою і важливою, адже нелегкою для українців є дорога в Європу, багато треба змінити і в країні, і в усвідомленні кожного громадянина.
   «Україна у світі, історія та географія нашої держави» – це зацікавлено обговорювали гімназисти. Хвилиною мовчання  вшанували    Небесну Сотню і події на  Майдані.
Родзинкою уроку були конкурси на знання  традицій  та кулінарних вподобань наших європейських сусідів.
   На запрошення класного керівника Сєліванової Оксани Василівни до класу завітали батьки і разом з дітьми зібралися за круглим столом. Це була символічна зустріч – підтримка дітей у їхній майбутній нелегкій праці -  будувати і жити в європейській державі.
   Хай  кожен урок у цьому році буде таким цікавим і пошуковим.

Манелюк Марічка, 11-А клас

День туризму у Будинку дитячої творчості

   У вівторок, 12 вересня, ми  разом з класними керівниками – Сєлівановою Оксаною Василівною та Дибко Світланою Анатоліївною здійснили екскурсію до Будинку творчості.
Нас привітно зустріла керівник туристичного гуртка – Михайленко Ірина Андріївна, яка познайомили з дітьми, котрі вже не перший рік відвідують туристичний гурток і на даний момент готуються до змагань. Щоб час, проведений у Будинку творчості  був  ще більш захоплюючим,  Ірина Андріївна запропонувала нам утворити три команди і виконати ряд конкурсних завдань. Наприклад, поки одна команда ставила намет, інша –  намагалась пройти дистанцію з перешкодами. У цей час, наші класні керівники – Оксана Василівна та Світлана Анатоліївна, не лише підбадьорювали нас, а й брали участь у деяких естафетах.
   Звичайно, що така туристична атмосфера подарувала нам справжню радість та безліч усмішок!
   Така екскурсія стала чудовим початком нового навчального року! Ми маємо надію, що на такому ж позитиві пройде весь час навчання в 11 класі!
ФОТОРЕПОРТАЖ

Шевєльова Єлизавета (11-А клас), Шкрьоба Анастасія (11-Б клас)

|: | © suzirya | Дата: 22.09.2017