Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Квітень » 28

ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ

"За чистоту рідного краю"

28 квітня - по-весняному сонячний, навіть, жаркий день.

Гімназисти, учителі й батьки старанно, дружно, із завзяттям прибирали територію гімназії, міського стадіону та пам'ятних місць (братська могила, пам'ятник "Скорботний янгол").

Радує око чистота навколо!

Переживайте моменти трудового натхнення разом із ФОТОЗВІТом.

|: | © suzirya | Дата: 28.04.2017

Цікаво відпочивати разом

     Холодного квітневого суботнього ранку ми вирушили на екскурсію до славного міста Дніпра. Цікаво нам було ще в дорозі, коли екскурсовод розповіла про створення та розвиток міста.

     Сучасний Дніпро – це місто-красень, місто,  яке швидко розвивається і з кожним днем набуває, дійсно, європейського вигляду. Розташоване на берегах могутнього Дніпра, який поділяє місто на дві нерівні частини – правобережну і лівобережну.

    Ознайомлення з  містом розпочалося з Планетарію. Планетарій у  Дніпрі – один з небагатьох в Україні. Саме тут далекі зірки справді стають ближче. Це найцікавіший пізнавальний комплекс, де можна дізнатися більше про будову Всесвіту, а за допомогою апарату «Carl Zeiss» насолодитися романтикою зоряного неба. Спеціальні проектори можуть створювати ефекти полярного сяйва і затемнення сонця, відтворювати панорами космодрому. Із захопленням ми слухали цікаві історії, які раніше були засекреченими. Ми також мали змогу приміряти на себе справжній скафандр і на власні очі побачити космічні ракети.

     Родзинкою нашої екскурсії було відвідування гончарної майстерні та гончарний майстер-клас. У майстерні є велика піч, в якій кераміка опалюється при температурі більше 1000 градусів за допомогою дров, як у старовину. На гончарних кругах там виготовляють величезні керамічні вазони. Все це можна було побачити своїми власними очима, потримати, дізнатися , як це робиться, а найголовніше, що кожен з нас зміг попрацювати на гончарному крузі та зробити власний глиняний шедевр. У додаток до цього ми слухали цікаві історії про кераміку та гончарство.

      Наступною частиною нашої захоплюючої екскурсії стала колекція кам’яних баб Дніпропетровського історичного музею імені Д.І. Яворницького – найбільша в Україні і одна з найбільших в Європі колекцій стародавніх кам’яних статуй.  Унікальна експозиція привернула нашу увагу своєю потойбічною екзотикою.

      Кам’яні баби або боввани – людиподібні кам’яні статуї, які з’явилися на території сучасної України більше 6 тисяч років тому. Стародавні люди ставили їх на могилах померлих.

    А помилуватися красою Дніпровських мостів та Набережною ми мали змогу під час оглядової екскурсії по місту.

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 28.04.2017

5-Б у м. Дніпро    

22  квітня учні 5-Б разом з учнями 5-В і 5-А класу відвідали місто Дніпро. Побували у Майстерні  кераміки Сергія Горбаня. Для виробництва   виробів   використовують якісну глину з донецьких родовищ, яка має високу температуру спікання і забезпечує хороші характеристики (міцність і морозостійкість). Застосовуються старовинні технології дров'яного випалу, що дає можливість отримати благородний натуральний і стійкий колір виробів без використання штучних барвників. Крім того, протягом останніх п'яти років в Майстерні кераміки Сергія Горбаня діє гончарна школа, де любителі цього древнього мистецтва вивчають основи майстерності.

     Відвідавши  історичні пам’ятки міста та гордість міста - Набережну річки Дніпро, ми не тільки загадали бажання біля кулі бажань, але дізнались, що деколи Україна дивує нас своїми рекордами. Ось, наприклад, у місті Дніпро є Набережна вздовж річки Дніпро, яку визнали найдовшою у Європі ( її довжина 26 км).  Цікава екскурсія.

     Прикро,   що не загадала бажання повернутись ще раз! 

Гаращенко Анна , 5-Б клас

|: | © suzirya | Дата: 28.04.2017

ЕКСКУРСІЯ до ДНІПРА

     22 квітня ми, учні 5-х класів, разом з нашими вчителями відвідали місто Дніпро. Близько 10 години ранку ми розпочали екскурсію з Планетарія. Там було надзвичайно круто. Ми переглянули цікавий фільм. Спочатку здавалося, що на нас падає Земля і це був лише початок. Цікаво було дізнатися про віражі, небесних привидів та кола біля сонця. Побачили своїми очима те, про що розповідали на уроках природознавства.

     Потім ми вирушили до Гончарні. Нас розділили на три групи і почалася захоплююча подорож. Спочатку наша група прослухала лекцію про глину та кераміку, потім кожен власноруч змайстрував різноманітні глиняні вироби, а наприкінці екскурсії ми дивилися, як це роблять справжні майстри. Мені це дуже сподобалося, а найголовніше, у мене залишився на згадку мною зроблений глечик.

     Не менш захопливою була і сама подорож по місту. Екскурсовод розповідав багато цікавого. Проте найбільше мені запам’яталося те, як ми загадували бажання біля великої скляної кулі та кидали монетки у річку Дніпро.

     І найсмачніша екскурсія була у Піцерію. Для нас провели майстер-клас з приготування піци (вважаю улюблена страва всіх дітей). Ми своїми руками приготували піцу і з великим задоволенням її з’їли. Було дуже весело і смачно.

     На цьому наша екскурсія завершилася. Ми попрощалися з містом і вирушили додому.

     Особисто для мене це була пізнавальна, цікава та захоплива подорож. (Див. ФОТОЗВІТ)

... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 28.04.2017