Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2017 » Квітень » 10

       Щороку в гімназії №1 «Сузір’я» проводиться тематичний тиждень «Твори себе, твори надійно і зіркою освічуй усе усюди. Твори себе…». Це своєрідний підсумок навчально-виховної роботи педагогічного колективу і досягнень гімназистів, результат співпраці з батьками та громадськістю Оріхівщини.
      Цьогорічний Тиждень гімназії був по-особливому змістовним, цікавим, святковим, насиченим різними заходами.
      Урочистий початок – традиційне щопонеділкове підняття Державного Прапора. У коридорах гімназії розгорнуто яскраві тематичні виставки:  «Надбання  гімназії» (книги, брошури «Гімназисти – автори книг», «Гімназійні видання», «Історія продовжуються»; періодика «Гімназист», «Прометей», «Вісник», «Педагогічна криниця»  та ін..); «Наш класний колектив» (класні газети, Літописи корисних справ, портфоліо гімназистів (матеріали навчальних і творчих досягнень). У післяурочний час гімназистів 5-6-х класів об’єднав конкурс «Нумо, дівчата», а старшокласники зібралися на годину спілкування «Слався, гімназіє, храм наш науки» (за участю колишніх учнів школи). Гімназисти 10-11-х класів презентували свої досягнення, ділилися враженнями про позаурочне життя та слухали розповіді про шкільні роки, мрії та успіхи випускників, які завітали на зустріч, а саме: Ольга Іванівна Гучак, Антоніна Іванівна Бондаренко, Ірина Миколаївна Манелюк, Антон Геннадійович Грибняк.
     Наступного дня у 9-тикласників було Свято зрілості: творчий звіт про роки навчання у гімназії. Гімназисти здійснили заочну подорож за маршрутом «Перший – дев’ятий класи». Пригадали усі роки навчання, перші успіхи й поразки, перемоги у конкурсах та олімпіадах. Висловили вдячність учителям і батькам.
Юні спортсмени змагалися у «Веселих стартах» (4-і класи), міні-футболі (7-8-і класи), волейболі (10-11-і класи).
     Третій тематичний день був найнасиченішим. Концертна програма «Зірочки на сцені» зібрала велику гімназійну родину (учнів, учителів, батьків) та гімназистів – учасників художньої самодіяльності, які займаються у позашкільних установах, з керівниками.  Протягом години естетичної  насолоди ми дружно підтримували яскраві виступи юних зірочок (пісенні і танцювальні номери, музичні композиції), захоплювалися  їхніми талантами та аплодували творчим досягненням. На сцені були: Денисенко Ольга, Гайдар Анастасія, Галушка Тетяна, Саєнко Софія, Миць Софія, Коба Сніжана, Галчанська Влада, Дайомова Вікторія, Тищенко Олексій, Порохня Євген (хореографічний ансамбль «Веселкові барви»); Коротков Михайло, Тарасевич Андрій, Чаричанський Давід, Ковальов Ростислав, Колосов Микита, Єфремов Данило, Картамишев Володимир, Сьомченко Ангеліна, Федоренко Єлизавета  (музична школа імені Марії Сокіл); Грицаєнко Марія, Качан Валерія (Будинок дитячої творчості); група «Веселі мишенята» (хореографічна студія Я.О.Склярової); Левченко Давід, Комліченко Анна – Марія (ТСК «Енігма», керівники Півненко В.М., Саханенко К.І.) ; Пакета Лілія, Дмитрієв Семен (ТСК «Лідер», керівник Гончаров Д.В.).     Щира вдячність майстрам своєї справи, які завітали на свято і професійно працюють з гімназистами, а саме: Людмилі Олександрівні Власенко, керівниці зразкового хореографічного ансамблю «Веселкові барви» КЗ «Оріхівський районний будинок культури» Оріхівської  районної ради; Юрію Васильовичу  Шкуро і Світлані Олексіївні Галчанській, викладачам  КЗ «Оріхівська районна дитяча музична школа імені Марії Сокіл»; Інессі Григорівні Галчанській, керівниці  вокального гуртка КЗ «Оріхівський районний Будинок дитячої творчості» Оріхівської районної ради; Яні Олександрівні  Скляровій, керівниці  хореографічної студії.
   Гімназисти 1-2-х класів та їхні батьки взяли участь у святі «Ми-гімназисти». Під час заходу на сцені виступили хор 2-4-х класів, зірочки танцполу Мінін Ярослав і Науфок Софія, юна солістка Веретельник Ніколіна та першокласники. Кульмінацією стала посвята учнів 1-х класів у гімназисти: прийняття клятви гімназиста, отримання квитка та значка гімназиста. Королева наук Дземешкевич Дар’я привітала 1-класників і вручила Кодекс честі гімназиста.  
Тепер наймолодші учні гімназії мають почесне звання «Гімназист».
    Батьки гімназистів 1-10-х класів у вечірню годину завітали у музей гімназії на круглий стіл «Батьки – опора гімназії». Члени класних бат ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 10.04.2017

День самоврядування  у гімназії  був успішним


                           Так думають гімназисти…

Баранова Євгенія
31 березня 2017 року – це незвичний день для гімназії, адже це був день самоврядування. Старшокласники мали змогу відчути себе вчителями, зрозуміти,  як це водночас важко та захоплююче. Від хвилювання перехоплювало подих, але ми впоралися та отримали величезне задоволення. Я викладала українську мову та літературу в 11 – А класі. Я була вражена їх активністю та прагненням показати свої знання, отримати оцінку. Вони з натхненням взялися за підготовку завдань до уроку, цікавих фактів. Уроки пролетіли, як мить. Тож я хочу подякувати нашим вчителям та адміністрації за цю неймовірну можливість відчути себе дорослими та відповідальними за наших учнів. Ми зрозуміли, що робота вчителя потребує не тільки досвіду та знань, але й вміння та навичок спілкування з дітьми. І я щиро сподіваюсь, що день самоврядування стане доброю традицією нашої рідної гімназії і буде проводитись кожного року.
****************

Шкрьоба Анастасія
Після дня самоврядування в мене було багато позитивних емоцій. Цей день дав зрозуміти всю складність  професії вчителя. Я проводила урок української літератури в  8-А класі й займала посаду педагога-організатора.Мені дуже подобається українська література,  тому я була дуже рада, що саме цей предмет  мені довелося викладати. Чесно скажу, я хвилювалася, бо  не знала чого очікувати від дітей. Мене бентежило те, що все може піти поза планом. Але 8-А клас на уроці був активним , щодо поведінки - також ніяких зауважень. Ми побудували урок у формі диалогу, і він пройшов дуже швидко, як кажуть,  «на одному подиху».
 Як педагог-організатор,  я проводила динамічну перерву для учнів 5-х класів. На мою думку, мені вдалося провести по-справжньому цікаву п`ятихвилинку. Діти охоче танцювали та виконували вправи.
Як я вже говорила на «педагогічній раді», я вважаю день самоврядування корисним заходом . Бо всі вийшли з зони свого комфорту . Для старшокласників цей день великий досвід ,  а для учнів середньої ланки новий цікавий спосіб сприймати матеріал. Я сподіваюся, що день самоврядування стане гарною традицією гімназії.
***************
Лашко Антон
У КЗ «Оріхівська гімназія №1 «Сузір’я» в останній день Тижня гімназії відбувся День самоврядування, який був цікавий тим, що окрім підбиття підсумків чверті й приготувань до канікул, на ньому вчителями стали учні.
Мені випала честь взяти участь у цьому цікавому та незвичайному заході. Я в ролі вчителя російської мови провів уроки в 5 та 6 класах. Чесно кажучи, дійсність перевершила всі мої очікування, звісно, в позитивному сенсі цього слова. Я зміг відчути себе справжнім педагогом, який ділиться своїми знаннями з підростаючим поколінням, зрозумів та відчув всі труднощі професії вчителя, а також надбав багато безцінного досвіду. Мені дуже сподобалось працювати з учнями, а також спілкуватись з ними, особливо якщо враховувати той факт, що ми, як кажуть, знаходились по різні боки барикад. Я зрозумів, що професія вчителя потребує неймовірної сили духу, терпіння, працелюбності й взаєморозуміння як з учнями, так і зі своїми колегами. Завдання педагога донести до кожного учня, хоча б краплину знань, допомогти зрозуміти матеріал та завжди уміти підтримати в складних ситуаціях. День самоврядування сподобався як учням, так і новим вчителям, кожен дізнався щось нове на цьому заході й з користю провів час. У підсумку хочу сказати, що День самоврядування, на мою думку, є одним з ключових етапів прогресу на шляху до розуміння вчителів учнями, а також залучення останніх до активного шкільного життя.
Маланіна Ксенія
 Я - учениця 10-А класу, та я вже маю невеликий, але важливий досвід. 31 березня 2017 року я була вчителем англійської мови у 8-В та 7-Б класах і виконувала обов’язки заступника директора з навчально-виховної роботи.
Професія вчителя дуже важлива, складна і відповідальна. На педагога покладається ряд складних завдань. Діяльність вчителя не обмежується лише передачею знань. Більшою частиною від нього залежить виховання в учнів загальнолюдських цінностей, почуттів.
Я вірю, що вчитель живе в кожній людині. Я це довела в першу чергу сама собі, коли у п’ятницю  разом з іншими учнями на 3 уроки стала педагогом. Звичайно, без підготовки неможливо добре провести урок. Саме тому я ретел ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 10.04.2017