Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2015 » Вересень » 22

  18 вересня 2015 року…   Насичений на особливі  події день:відкриття Куточка пам’яті «Герої не вмирають»,   урочистий збір на меморіальному комплексі «Пам’ятаємо. Шануємо. Гордимося», покладання квітів до братської могили, участь в урочистостях з нагоди 240-ї річниці заснування Оріхова, виставка творчих робіт «Рідне місто моє» у районному Будинку культури і т.д.
  Але одна з незвичайних – вибори Президента гімназійного парламенту Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я».
  Інформаційний стенд, реєстрація виборців - гімназистів 5-11-х класів, виборчий бюлетень, таємне голосування, спостерігачі, скринька …  Все, як належить!
  І результат – більшу кількість голосів гімназистів (52 %) віддано за кандидата №2 9-тикласницю Манелюк Марію.
  МАНЕЛЮК МАРІЯ - лідер одного з «Кращих класів року», відмінниця навчання, активістка загально гімназійних заходів.

ЩИРО ВІТАЄМО МАРІЮ З   ОБРАННЯМ  НА ВИСОКИЙ ПОСТ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ!
БАЖАЄМО ВПЕВНЕНОСТІ У ВЛАСНИХ СИЛАХ, УСПІХІВ У КЕРІВНИЦТВІ, МУДРОСТІ У ПРИЙНЯТТІ РІШЕНЬ!

Надія Іванівна Верещага,
 заступник директора з виховної роботи

       

|: | © suzirya | Дата: 22.09.2015

    

 

 

 

 

 

 

Минають роки, відлітають у вічність…  Голубіють мирні світанки над Оріховом.
    19 вересня 2015 року -  72 роки з Дня визволення міста від фашистських загарбників.
      В знак вдячності живим воїнам -  визволителям та вічної пам’яті про загиблих велика родина Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я» традиційно проводить урочистий збір «Вічна їм пам'ять, вічна їм шана» на меморіальному комплексі «Пам΄ятаємо. Шануємо. Гордимося».
   Ми шануємо учасників страшного лихоліття, мужніх воїнів-захисників! Ніколи в наших  серцях не згасне пам'ять про тих, хто ціною власного життя захистив колись і захищає сьогодні нашу країну від агресії.

    З нагоди пам’ятних днів календаря та слави воїнам сьогодення, які,  захищаючи тишу і спокій на українській землі, загинули на Сході нашої держави   у гімназії встановлено  пам’ятний стенд з фотографіями наших земляків - героїв неоголошеної війни.
 

  Герої в наших серцях…  Герої  поруч…
   Завада Богдан  Олексійович, присвоєно звання «Герой України» (посмертно).
   На стенді зображено загиблих військовослужбовців з  Комишувахи:
   Суховий Сергій Іванович,
   Сущевський  Андрій Вікторович.
 Мар’єнко Сергій Вікторович, нагороджений  орденом «За мужність» ІІІ  ступеня (посмертно).
    Слава  воїнам,  які боролися  за наше майбутнє і  сьогодні  захищають  тишу  та мирне  життя на українській землі!
     Ми щасливі, що  з нами були ветеран війни Антон Іванович Кулинич, учасники АТО Дмитро Олександрович Дротянко і Микола Вікторович Чижов, воїн-афганець Сергій Аналійович Шершньов, представник ради ветеранів 226(95) стрілецької дивізії Валентина Захарівна Чепурко.
    На адресу гімназії надійшов лист з  вітальними рядками із села Чаусове-2 Миколаївської області від Бориса Петровича Ярмульського (з яким гімназія підтримує зв'язок), сина загиблого фронтовика Петра Петровича Ярмульського.
   На  Великий  збір завітали і міський голова С.М.Герасименко, інспектор відділу освіти Оріхівської РДА О.А.Московка, методист відділу освіти Т.В.Досаєва, громадськість Оріхова.  
    Ми знаємо, дорога ціна визволення нашого рідного краю і збереження миру на землі.
 Золотими літерами вписані прізвища та імена воїнів – захисників у Книзі вічної слави, викарбувані на братській могилі та  Меморіалі «Пам’ятаємо. Шануємо. Гордимося».
    Як данину пам’яті про визволителів рідної землі гімназисти поклали квіти  та запалили поминальні свічки на меморіальному комплексі та братській могилі.
     Усі присутні на Зборі вшанували  пам’ять про полеглих у боях  хвилиною мовчання.
     Хор 6-9-х виконали пісню «Ми за мир», а старшокласники випустили у повітря символічні кульки.   
Хай завжди мирним буде небо єдиної України!
Хай завжди буде мир на всій планеті!

Нехай  щастя, любов і достаток живуть на кожній  вулиці, у кожному домі, в кожній родині, об’єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу родину  оріхів’ян, українців!

Надія Іванівна Верещага,
 заступник директора з виховної роботи

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 22.09.2015

     17 вересня в рамках Тижня з основ безпеки життєдіяльності в Оріхівській гімназії № 1 «Сузір’я»  відбувся виступ команди юних інспекторів дорожнього  руху «Дорожній патруль». Глядачами і безпосередніми учасниками заходу були  близько шестидесяти вихованців груп подовженого дня.
     До юних глядачів завітали Добрий Чарівник  і Бісеня, які роздали дітям цукерки і в цікавій музичній формі розповіли про правила безпечної поведінки на дорозі. Бісеня постійно провокувало учасників команди на неправильні дії, але знання правил дорожнього руху допомогли перемогти Доброму Чарівнику і його помічникам.
     Діти були у захваті від акторської майстерності учасників, активно підтримуючи виступ гучними оплесками. Не останню роль у сприйнятті дітьми дійства на  сцені відіграв реквізит: яскраві костюми, зображення дорожніх знаків, схожого на справжній світлофора, який миготів зеленим, жовтим і червоним кольорами.
    Та на цьому захід  не закінчився. Юні інспектори запросили маленьких глядачів до участі у регулюванні руху на імпровізованому перехресті на подвір’ї «Сузір’я». Найбільше дітям сподобалося брати безпосередню участь у цьому виді програми, виконуючи ролі трамвая, тролейбуса, автобуса і пішоходів. Діти засвоїли основні правила дорожнього руху, навчилися на практиці їх виконувати , що і було головною метою заходу. Фіналом стало колективне фото учасників «Дорожнього патруля», маленьких глядачів та їх вихователів.
      За прекрасну підготовку і якісне виконання програми  висловлюємо велику вдячність учасникам команди: Базарову Олегу (11-А кл.), Лобаченко Дмитру (10-А кл.), Смагіній Владиславі,  Кожухарь Владиславі , Шкрьобі Анастасії та Гмирко Інні (9-Б кл.), Носенко Анні (8-А кл.),  Скрипаль Марії і Глущенко Єлизаветі (7-А кл.),  а також їх керівнику  - соціальному педагогу гімназії Вірі Василівні Наріжній .
     Чекаємо на нові, цікаві, пізнавальні зустрічі!

                                            Пакета  О.О., Андрущенко О.А., вихователі ГПД гімназії «Сузір’я».

|: | © suzirya | Дата: 22.09.2015

    

      Перше вересня – осінній сонячний день. Незвичайний для дітвори, батьків і вчителів, адже саме День Знань розпочинає новий навчальний рік, черговий шлях по Країні Знань.       
       На урочистій лінійці у гімназії  традиційно ніде яблуку впасти…  Гімназисти з учителями, батьки, родичі, знайомі, а також поважні гості.
       Найбільш схвильовані першокласники, а їх у гімназії -  80!
     Гімназійна родина з радісним хвилюванням сприймала  вітальне слово директора гімназії, заслуженого вчителя Володимира Івановича Галича; побажання успішного навчального року, міцного здоров’я  і подарунок – сучасна аптечка від головного лікаря Запорізького обласного центру реабілітації репродуктивної функції людини Наталії Вікторівни Авраменко; грамота і премія  «Учню року», вітання з Першовереснем від міського голови Сергія Михайловича Герасименка; виступ директора Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Оріхівської РДА Тетяни Семенівни Пересипкіної.
  Зворушливими були виступи першокласників зі своїми старшими братиками та сестричками, а саме: Хвостик Анастасії і Бедринець Дарини, Білогуба Віктора і Шкрьоби Анастасії, Старікова Макара і Данила, Трофименка Дмитра і Олександри, Качан Євгенії та Валерії; звернення до гімназистів і чарівні ключі до знань від Королеви наук, одинадцятикласниці Брайлян Єлизавети, слова вдячності педагогічному колективу від  наукового секретаря Королеви наук, одинадцятикласника  Борковця Кирила; батьківські поради і коровай від матерів учнів перших класів; музичне вітання від Авраменко Аліни та Лісаченко Діани.
    Перший дзвінок 2015-2016 навчального року пролунав у руках першокласниці Жидкової Олександри та одинадцятикласника Жидкова Данила.

ХАЙ ЩАСТИТЬ УСІМ У МАНДРІВЦІ  КРАЇНОЮ ЗНАНЬ !

Надія Іванівна Верещага,
 заступник директора з виховної роботи

ФОТОЗВІТ

|: | © suzirya | Дата: 22.09.2015