Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2014 » Березень » 30

Науково-дослідницька робота -
шлях пізнання творчих можливостей гімназистів

     Одним із основних напрямків діяльності Оріхівської гімназії №1 "Сузір'я" є створення сприятливих умов для виявлення, розвитку, підтримки і стимулювання талановитої молоді.
   В умовах сьогодення важливого значення набула науково-дослідницька робота старшокласників у Запорізькому відділенні Малої академії наук України. У цьому навчальному році 8 гімназистів Оріхівської гімназії №1 "Сузір'я" підготували творчі роботи з правознавства, фізики, англійської мови.
     Майбутній випускник Оріхівської гімназії №1 "Сузір'я", одинадцятикласник, член Запорізького відділення МАН, Черкасов Єгор, досліджував проблеми безробіття та соціального захисту населення України.
     Тема, обрана учнем для дослідження, має актуальний характер в умовах розбудови правової держави в Україні. Наукова робота розкриває глибокі знання учня в галузі правознавства, розуміння змісту Конституції України, значення конституційного права в процесі державотворення.
     Черкасов Єгор показав широту і повноту джерельної бази, вміння виділити головне, аналізувати суспільно-політичні процеси в Україні, спираючись на знання з історії та права, користуватися вітчизняними нормативними актами, юридичною та довідковою літературою.
       В науково-дослідницькій роботі учень визначив причини та наслідки безробіття в Україні, виокремив основні напрями державної соціальної політики, показав функції Державної служби зайнятості та значення Фонду загальнообов'язкового державного страхування України на випадок безробіття. Єгор Черкасов проаналізував діяльність Оріхівського районого центру зайнятості та визначив свої пропозиції щодо удосконалення його роботи.
       Учень має власний погляд на проблему безробіття та своє бачення механізму покращення соціального захисту населення в Україні та Оріхівському районі.
    Черкасов Єгор став переможцем ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України (секція "Право") у номінації "За оригінальне вирішення комплексної проблеми".

Щиро вітаємо Єгора з перемогою, бажаємо подальших творчих успіхів та здійснення мрій.

Пріщенко О.Л. учитель-методист Оріхівської гімназії №1 "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 30.03.2014