Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2012 » Грудень » 14
Історія поєднує різні покоління…

      Москва – центр Русі, жива історія багатьох поколінь, місто бойових традицій…. Москва – це Кремль, це Красна площа, це Мавзолей.
      Саме сюди, в місто, яке було столицею першої в світі держави робітників і селян, відправилася делегація з Оріхівської гімназії №1 «Сузір‘я» у складі 6 чоловік: першого заступника  директора з навчально- виховної роботи Кудіної Н.С., вчителя української мови та літератури, голови ради гімназії  Глинянко І.В. та  одинадцятикласниць – Сидоренко Дар‘ї, Дибко Катерини, Татьяненко Тетяни, Писаренко Аліни на VІІ Міжрегіональний зліт юних патріотів, присвяченого 70 річниці перемоги під Сталінградом.
     Зустріла нас Москва похмурими зимовими днями, але це не перешкодило відвідати нам Олександріївський сад, Могилу невідомому солдату біля Кремлівської стіни, сфотографуватися і загадати бажання на нульовому меридіані, помилуватися красою собору Василя Блаженого, знайти знайомі прізвища на Новодівочому кладовищі та на території Новодівочого монастиря, проїхатися Кутузовським проспектом і помилуватися будівлями різних стилів, побувати на Поклонній горі, де в парку Перемоги встановлений обеліск- штик заввишки  1418 см (війна тривала 1418 днів, кожні 10см – 1 день), побудовано Музей Великої Вітчизняної   війни, експозиції якого пощастило переглянути  і знайти прізвище у Залі Слави нашого земляка Героя Радянського Союзу Клименка, переглянути виставу «Володимир Висоцький» у театрі на Таганці.
     За три дні перебування в Москві ми багато чого побачили, почули, познайомилися з новими людьми, поділилися своїми результатами пошукової роботи, перейняли досвід інших.
Конференція була присвячена 70- річчю Сталінградської битви, яка стала початком корінного перелому в ході Великої Вітчизняної війни. Всі заходи організовані так, щоб ми поринули у далекі часи героїчного минулого, познайомилися з учасниками тих подій, зокрема із бойовим шляхом 62-ї армії, якою командував генерал Чуйков В.І., уродженець Срібних  Прудів, Московської області.  Саме на честь цієї армії при Московській загальноосвітній школі №479 створено Музей бойової слави, директором якого є Могерман Борис Давидович.

Фотозвіт
|: | © suzirya | Дата: 14.12.2012