Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » 2011 » Грудень » 02
Співпраця між школами та бібліотеками – ідеї та проекти з метою сприяння розвитку читацьких інтересів
   Під такою назвою 21-22 листопада 2011 року проходив у Києві Міжнародний семінар. У ньому взяли учать провідні бібліотекарі з Росії, Білорусії, Вірменії, України та Німеччини. Була там і бібліотекар Оріхівської гімназії №1 "Сузір'я" Любов Іванівна Білодід.
   Семінар проходив у рамках професійного візиту референтки з Німеччини, керівника мережі шкільних бібліотек м. Гамбурга пані Каролін Рорсен. Організатори цього заходу – Гете – Інститут в Україні у співпраці з Українською бібліотечною Асоціацією (УБА) та Державного науково-педагогічною бібліотекою України ім. В.О.Сухомлинського.   На семінарі Любов Іванівна познайомилася з розвитком освіти у Німеччині; з особливостями роботи публічних бібліотек. Пані Каролін Рорсен презентувала проект про медіапедагогічну роботу у шкільних бібліотеках Гамбурга. На практичних прикладах продемонструвала тісну співпрацю бібліотекарів та учительських колективів, школярів Німеччини. Між усіма учасниками проходили жваві бесіди, диспути, готувалися презентації в групах з досвіду роботи шкільних та публічних бібліотек України. Вся робота семінару була направлена на вдосконалення нових форм і методів у формуванні читацьких навичок, у співпраці між навчальними закладами та бібліотеками, як закладами культури.
   Повернувшись до рідної гімназії, Любов Іванівна Білодід поділилась своїми ідеями та планами з директором Галичем Володимиром Івановичем і має надію, що зовсім скоро Оріхівсяка гімназія №1 «Сузір’я» засвітиться новими досягненнями та успіхами, в чому велика заслуга буде новоствореного бібліотечно-інформаційного центру. І по-новому зазвучать слова В. О. Сухомлинського: «Тільки книжки перетворять подив у допитливість.Тільки читання відкриє розкіш інтелектуального життя».

    
|: | © suzirya | Дата: 02.12.2011