Меню сайту
Форма входу
Наступна подія
Канікули

 

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Головна » Архів матеріалів
1 2 3 ... 75 76 »

30.03.2024

|: | © suzirya | Дата: 30.03.2024

17.10.2023 р. у Департаменті освіти і науки обласної державної адміністрації відбулося перше засідання новоствореної координаційної ради директорів закладів ЗСО

фото >>>>

|: | © suzirya | Дата: 24.10.2023

Я — Новий навчальний рік!

Я бажаю вам наснаги,

Добрих успіхів, відваги,

Славних перемог чимало,

Вчитись — на 12 балів!

Щоб сумлінними були,

В клас наступний перейшли!

А для вчителів — терпіння,

Щастя, творчого горіння,

Розкладів уроків зручних,

Працьовитих, вдячних учнів!

|: | © suzirya | Дата: 26.09.2023

Ми працюємо під гаслом

"Кожна дитина успішна й щаслива"

 

У 2024-2025 н.р. заклад набирає три 1-х класи.

Прийом документів для зарахування до 1 класу КЗ ОЗЗСО «Сузір’я» буде здійснюватися:

в системі https://school.isuo.org/

за Google формою https://forms.gle/WCPhgLVFPmYeYbfU8

Дякуємо за співпрацю!

|: | © suzirya | Дата: 30.07.2023

Пройдіть вебквест за посиланням https://vseosvita.ua/webquest/play?id=2060&id_user=1036579&hash=c625bc23

|: | © suzirya | Дата: 15.11.2022

Вітаємо друзів нашого "Сузір'я"!

Сайт перенесено на нову платформу!

Запрошуємо на Сайт Сузір'я Оріхів

https://suziria-orikhiv.e-schools.info/news

|: | © suzirya | Дата: 07.09.2022

Дорога родино  «Сузір'я»!

Сьогодні ми розпочинаємо новий навчальний рік у незвичних для нас умовах. Йде війна, наше місто знаходиться під постійними обстрілами в зоні бойових дій. Ми змушені залишити свої домівки і набути нового статусу – переселенці. Важко і боляче…

Ми не маємо змоги прийти у свій освітній заклад, будівля якого у травні місяці була зруйнована.

Але ми живі, ми працюємо, ми радо зустрічаємо наших учнів, батьків і готові розпочати новий навчальний рік.

Вітаю вас з початком навчального року, зі святом. З Днем  Знань!

Найголовніше наразі — беззаперечно дотримуватися вимог безпеки. Сподіваюсь на розуміння і відповідальність кожної родини, на подальшу співпрацю і партнерство всіх учасників освітнього процесу заради досягнення нашої спільної мети — забезпечення якісної освіти, виховання та розвитку наших дітей.

Дорогі діти, опановуйте знання, живіть і навчайтеся у дусі патріотизму й любові, бережіть і примножуйте духовну спадщину нашого народу, будьте гордими нащадками своїх батьків, які сьогодні хоробро захищають нашу Вітчизну, свою історію.

Шановні батьки, щиро вітаємо вас зі святом 1 вересня! Сьогодні ваші діти роблять перші самостійні кроки, та вже зовсім скоро своєю працею вони прославлятимуть родину, віддаючи сили та знання на справу розбудови держави, зміцнення її могутності. Ми вдячні вам, що підтримали наш освітній заклад, не залишили і не обділяєте своєю увагою.

Дорогі вчителі! Ви щедро даруєте свої знання, плекаєте справжніх патріотів нашої держави. Ваша мудрість і великодушність залишається з вихованцями на все життя. З нагоди свята прийміть найщиріші побажання та безмежну вдячність за невтомну працю, тепло сердець, терпіння і сумлінність.

Отож, розпочинаємо відлік часу нового навчального року. Вірю, що спільними зусиллями ми зробимо його творчим, насиченим значущими подіями і добрими справами, новими знаннями і новим життєвим досвідом. Нехай для кожного він принесе здоров’я, мир, добробут і спокій на нашу землю. Зі святом Знань, з новим навчальним роком!

Зі святом, з Днем знань! Все буде Україна!

Директор "Опорного закладу

загальної середньої освіти "Сузір'я"

Оріхівської міської ради

Наталія КУДІНА

... Читати далі »
|: | © suzirya | Дата: 01.09.2022

ОРІХІВСЬКА МІСЬКА РАДА

КЗ «ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ  «СУЗІР’Я»

НАКАЗ

22 серпня 2022                                                                                 № 104 - о

 

Про зарахування дітей та призначення класних керівників 1-х класів на 2022- 2023 н.р.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державних гарантій в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану», на виконання Законів України «Про повну загальну середню освіту», «Про освіту», керуючись Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом МОН від 16.04.2018 року № 367, відповідно до поданих заяв батьків, кількість яких не перевищує загальну кількість місць у перших класах закладу освіти,

НАКАЗУЮ:

  1. Зарахувати до 1-А класу КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти «Сузір’я» на  2022-2023 н.р. таких здобувачів освіти:

Читати далі >>>>>

|: | © suzirya | Дата: 25.08.2022

Наші випускники- наша гордість!

Неабияк тішить той факт, що наші випускники - наша гордість. Сьогодні мовою фактів відзначаємо досягнення випускниці "Сузір'я", учениці  11-Б класу Іри Босенко. Вона не просто вивчала англійську мову, а й брала активну участь в усіх конкурсах та змаганнях так чи інакше пов'язаних з вивченням іноземної мови. Ірина удосконалювала свою англійську щодня, спілкуючись з носіями мови через платформу ENGin, беручи участь у  Всеукраїнському конкурсі есе англійською мовою, що відбувся у Національному університеті «Острозька академія» та у конкурсі перекладу, який проводив Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова.

Сяяла зіронькою в поетичних читаннях сонет В.Шекспіра, неодноразово ініціювала челенджи щодо читань англійських поезій.

Бажаємо Ірині обрати професію яка б реалізувала непересічні здібності учениці у вивченні іноземних мов.

 

Керівник кафедри іноземних мов Сєліванова О.В.

|: | © suzirya | Дата: 25.08.2022

Всеукраїнський конкурс есе англійською мовою

У лютому 2022 року вчителі кафедри іноземних мов Саветченко А.Ю. та Сєліванова О.В. разом з учнями 9-А класу взяли участь у Всеукраїнському конкурсі есе англійською мовою, що відбувся у Національному університеті «Острозька академія». У конкурсі брали участь 68 робіт надісланих з 18 областей України. У роботах усіх учнів журі конкурсу відзначило цікаві міркування та ідеї.

Роботи Трофименко Олександри, Мартиш Євгенії та Дейнеги Марії (вчитель-предметник Саветченко А. Ю.) увійшли в двадцатку кращих есе конкурсу.

Зокрема, хотілося б відзначити роботу Трофименко О., яка написана на  високому рівні. Цікаві життєві приклади подані у роботі Мартиш Є. та сучасні міркування у роботі Дейнеги М., роботи Панової Віолетти, Науфок Софії, Мініна Ярослава та Захарченка Сергія (вчитель-предметник Сєліванова О. В.)  теж знайшли схвальні відгуки та рецензії.

З точки зору граматики, роботи Панової В. та Мініна Я. написані добре, а особливу увагу звернули на роботу Науфок С., яка креативним підходом до обраної теми та грунтовним знанням граматики  зачарувала журі.

Усі учасники  нагороджені сертифікатами за участь. Чекаємо на нові конкурси від Національного університету «Острозька академія».

Вчитель англійської мови Саветченко А.Ю.

|: | © suzirya | Дата: 25.08.2022

У Запоріжжі відсвяткували випускний діти,

чию школу зруйнували окупанти

У Запоріжжі в одному з корупусів національного університету провели урочистий випускний для дітей з Оріхова, КЗОЗЗСО «Сузір’я».

Про те, як це відбувалося, дивіться у фоторепортажі «Акцента».

Оріхів знаходится в 50 кілометрах від Запоріжжя та фактично біля лінії фронту з перших днів війни. У місті зруйновано дуже багато цивільної інфраструктури, кожного дня Оріхів отримує нові руйнування. 21 травня снаряди окупантів влучили у будівлю «Сузір’я» — найбільшого навчального закладу міста, який свого часу займав місце серед 100 найкращих шкіл України.

На щастя, у момент обстрілу будівля була порожньою, та ніхто не постраждав. Навчальний процес було зупинено заздалегідь: більшість оріхівців залишили свої домівки через збройну агресію Росії.

Деякі діти евакуювалися за кордон, багато хто виїхав до Запоріжжя, у тому числі і працівники навчального закладу. Коли з’ясувалося, що в обласному центрі знаходиться достатня кількість дітей та вчителів, було вирішено організувати свято для тих, хто закінчив навчання у «Сузір’ї». На зустріч у цьому питанні пішла адміністрація Запорізького національного університету, надавши актовий зал для проведення випускного в одному з корпусів.

Урочистості провели 16 липня. На заході були присутні вчителі «Сузір’я» та 30 дітей. Ще 34 випускники знаходилися в інших містах або країнах, але під час офіційної частини кожного з них не оминули увагою. Класні керівники Глинянко Ірина Володимирівна, Дибко Світлана Анатолівна, Карпій Аліна Миколаївна привітали випускників з завершенням шкільного навчання та настанням нового життєвого етапу. Заклад цього року випустив аж 15 золотих медалістів.

Загалом зал був повний людей. Діти і дорослі вшанували загиблих захисників України хвилиною мовчання та проспівали національний гімн за давньою шкільною традицією. Випускникам та іншим присутнім демонстрували кадри руйнувань рідної школи: багато хто не зміг втримати сліз від побаченого.

Директор навчального закладу Кудіна Наталя Степанівна висловила надію, що ворога буде вибито з української землі, будівлю «Сузір’я» буде відновлено і навчальний процес буде організовано, як раніше.

Представники ЗНУ також побували на святі та запросили випускників на навчання до вишу.

«Відвідала чудове свято — випуск 2022 наших партнерів Оріхівської гімназії «Сузір’я». Вітаю випускників, батьків, колег-вчителів. 15 золотих медалістів — це вражає! Щасти вам, випускники буремного 2022, реалізувати себе, не дивлячись ні на що. Чекаємо вас у ЗНУ, в тому числі н ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 27.07.2022

Перемога в Міжнародному конкурсі

Нещодавно стали відомі результати фінального етапу  XІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Учениця 7-Б класу Мартинко Каміла під наставництвом учителя української мови та літератури Яремчук Ніни Іванівни перемогла в конкурсі і здобула Диплом ІІ ступеня.

Мартинко Каміла зірочка освітнього закладу, адже на рахунку учениці неодноразові перемоги в інтелектуальних та творчих конкурсах, титул кращої читачки й найкращої учениці « Сузір’я» .

Фінал конкурсу відбувся у лютому 2022 року і ми вірили в перемогу маленької оріхів’янки як віримо в перемогу України. Знаємо: неодноразово побачимо Каріну на мовно-літературному п’єдесталі, а урочисте вручення нагороди відбудеться на відбудованому подвір’ї рідного закладу освіти.

Уся родина « Сузір’я» щиро радіє досягненням як учнів так і їх вчителів та бажає Мартинко Камілі подальших звершень і досягнень, а Яремчук Ніні Іванівні допомогти своїй учениці впевнено йти до поставленої мети.

Заступник директора Аліна КАРПІЙ

|: | © suzirya | Дата: 26.07.2022

Ранкове сонце не спішиться підійматись,
Комусь вставати, а комусь лягати спати,
А ти гуляєш з друзями по місту,
Прийшов твій час прощатися з дитинством.

Останній раз...

Останній вальс...

 

( © Кузьма Скрябін)

Відео:  Вікторія Марич

|: | © suzirya | Дата: 17.07.2022

Сьогодні своє напутнє  слово  адресую

витонченим, гарним  і чарівним дівчатам

та мужнім, гречним, уважним  хлопцям

9-их та 11-их класів

Цьогоріч свято прощання зі школою не таке традиційне та урочисте: у нашій країні йде війна. Ви  переживаєте дуже складний час, який  пише нову історію нашої держави.

Останні три роки навчання стали для вас випробуванням на самостійність, чесність, порядність, організованість. Ви витримали!

Вірю і знаю, що кожен з вас досягне своєї мрії: отримає освіту, стане  висококласним фахівцем, реалізуєте власні здібності, таланти, побудує власну успішну долю, буде гідним творцем свого життя і справжнім патріотоми своєї країни. Знайте, що саме вам брати участь у відбудові держави, піднімати її авторитет на високий щабель європейських країн.

Ви – очевидці подій, які підняли і об’єднали весь наш український народ.

Дорогі мої діти. Ставтеся з великою любов’ю і повагою до своїх батьків, згадуйте настанови учителів,  не забувайте однокласників.

Запам’ятайте, що ми завжди будемо раді бачити Вас у відбудованому, оновленому сучасному, європейському освітньому закладі – нашому «Сузір’ї».

Хай щастить вам на життєвій дорозі.

 

З повагою ваш директор 

Наталія Кудіна

|: | © suzirya | Дата: 15.07.2022

Наукові звершення 2021-2022 навчального року

Завершилися випробування конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2021/2022 навчального року. 09 липня 2022 року  відбулося оголошення результатів ІІІ Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

В цьому році дві учениці «Сузір’я» захищали свої проєкти на ІІ (обласному) етапі конкурсу:

У науковому відділенні «Біологія», секція «Медицина» Піхуля Валерія, учениця 10-А класу, презентувала проєкт «Використання фітотерапії у період сезонних захворювань». Науковий керівник – Короєд Олена Іванівна. Робота Валерії отримала схвальні відгуки журі конкурсу та рекомендації продовжити дослідження в наступному навчальному році.

У науковому відділенні «Комп’ютерних наук», секція «Технології програмування» Гаращенко Анна, учениця 10-А класу виборола І місце на ІІ (обласному) етапі конкурсу. Науковий керівник – Гаращенко Альона Петрівна. Варто зауважити, що Анна здобуває перемогу вже другий рік поспіль!

 

За результатами обласного етапу змагань Анна та Валерія отримали запрошення та успішно пройшли навчання у VІ обласній Літній школі для обдарованої учнівської молоді Запорізької області.

Дякуємо всім учасникам конкурсу та їх науковим керівникам. Бажаємо успіхів у майбутніх наукових дослідженнях. Щасти вам!

Заступник директора Інна РЯБЦУН

|: | © suzirya | Дата: 14.07.2022

Як зробити прогулянки з дітьми безпечними 

та захистити їх від вибухонебезпечних предметів?

Якщо у вашому місті нещодавно вели бойові дії чи територія, де ви живете, перебуває під обстрілами, вам потрібно бути дуже уважними та обережними під час прогулянок:

Не відвідуйте парки, ліси та пляжі, якщо ваша місцева влада забороняє це робити. 

Уважно огляньте дитячий майданчик перш ніж гуляти там, не тільки під ногами, але й на рівні кущів та гілок дерев.

Не дозволяйте дітям наближатись та піднімати незнайомі та покинуті речі, як-от іграшки, книжки, пакунки, сумки і тп. Вони можуть бути замінованими.

Дивіться відео про безпечні прогулянки, поширюйте його та бережіть своїх рідних!

|: | © suzirya | Дата: 14.07.2022

Як заспокоїти засмучену дитину

за допомогою "коробки спокою"

Що допоможе дорослим втішити засмучену або тривожну дитину?​​​​​​​ Як вчити дитину заспокоюватися самій? Все це можна робити за допомогою "коробки спокою".

Зберіть в одну невелику коробку, мішечок або чемоданчик всі речі, які ви або дитина можете використовувати в потрібній ситуації. Головне, постарайтеся покласти туди предмети для кожного з 5 почуттів. Вони допоможуть в момент стресу направити думки і емоції дитини в позитивне русло.

Ось кілька рекомендацій для наповнення "коробки спокою", які можуть вам стати в нагоді:

1. Дотик. Маленький контейнер з м'яким пластиліном або глиною, спіннер, сквіш, кубик рубика, м'яка іграшка, шматочок приємної на дотик тканини, антистресовий м'ячик з гумовими шипами для стискання рукою. А деякі речі, наприклад, "лизун" можна зробити разом з дитиною своїми руками по онлайн-рецептами, а потім помістити в пластиковий стаканчик або яйце від кіндер-сюрпризу.

2. Слух. Різні аудіозаписи на диску або в плеєрі - музика, аудіокниги, звуки природи. А ще запис вашого голосу або розмови з дитиною. Знайдіть те, що діє на неї заспокійливо. Можливо вашій дитині подобається звук дзвіночків або весняного дощу.

3. Нюх - важливе джерело асоціацій і спогадів. Ефірні масла, лосьйони або невеликі мішечки з прянощами, такими як кориця, можуть забезпечити заспокійливий запах для дітей. Це також може бути шматочок улюбленого мила або ароматні трави. Пошукайте разом з дитиною запахи, які викликають у неї щасливі і розслаблюючі спогади.

4. Смак. Трав'яний чай, жуйка, м'ята або карамель - улюблені смаки і заспокоюють, і додають сил.

5. Зір. Фотографії близьких і рідних людей, домашніх тварин, улюблених місць або щасливих подій створять приємний і спокійний візуальний ряд. Пошукайте такі фотографії разом, щоб включити їх в невеликий альбом для "коробки". А підбадьорлива записка від мами, тата, вчителя або друзів відмінно підійдуть дитині, яка вміє читати.

6. Всі разом. Пляшка мильних бульбашок поєднує в собі контроль дихання і спостереження за красивими бульбашками. Книжки-розмальовки з кольоровими олівцями або фломастерами теж забезпечують позитивний заспокійливий досвід від різних органів почуттів. Малювання допомагає дітям переключитися з неспокою на уяву і творчість.

Щоб "коробка спокою" вийшла по-справжньому корисною - наповніть її разом з дитиною, розпитавши її про те, на що їй приємно дивитися, які звуки вона любить чути, до чого торкатися чи розминати, які запахи і смаки відчувати. Нехай вона знає, де лежить її "коробка спокою", і як нею можна користуватися, коли вона засмучена і турбується про що-небудь. Таку коробку, мішечок або чемоданчик дитина може брати з собою куди завгодно: в поїздку, в гості, на прийом до лікаря і так далі.

За матеріалами Олександра Орлова

Соціально-психологічна служба КЗ ОЗЗСО "Сузір'я"

|: | © suzirya | Дата: 11.07.2022

Шановні батьки, великої, дружної родини «Сузір’я»

Закінчився 2021-2022 навчальний рік.

Рік був дуже складний і для вас і для нас, учителів. Зараз ми відчуваємо розгубленість, невдоволення, розпач, біль, сум. Але головним є те, що всі діти знаходяться в безпечних умовах поряд з Вами. Інформую вас, батьки, що  відповідно наказу директора учні 1-10 класів переведені до наступних класів.

Тож прошу Вас сприяти безпечним канікулам і  психологічно та морально підготувати дітей до навчання в рідній для них школі в 2022-2023 навчальному році.

До кінця серпня в країні оголошений воєнний стан. На сьогодні важко сказати, чи буде наш  Оріхів у зоні бойових дій, чи матимемо ми змогу бути в рідному місті. Але попри все, педагогічний колектив буде працювати з дітьми і дистанційно, і надавати консультації очно.

Усі ви знаєте, що будівля «Сузір’я» зазнала пошкодження. Вірю, що ми разом: учителі, батьки, учні, випускники минулих років, влада, підприємці, оріхівці – її відродимо, відбудуємо, відновимо. Разом ми сила!

У дворі, де юність кружляла б у вальсі,

Повно скла та уламків дзвін.

Біль, мов струмом, до кінчиків пальців

Від поранених вікон та стін.

Та ти знаєш, тримайся, рідна!

Сто відсотків – світанок прийде.

Бо тобі випускати у вирій

Покоління, що далі росте!

Тобі вчити, плекати мрії

І нести свою правду в світи.

Не згасай лиш, наше «Сузір’я».

І хоч ніч. І хоч страшно. Світи!

                                       ... Читати далі »

|: | © suzirya | Дата: 03.06.2022